Welkom in Torhout, levende stad

'Torhout heeft alles', zeggen we vaak. We zijn een levende stad in het hart van het Houtland. Torhout beschikt over het profiel van een middelgrote stad, met een centrumfunctie en iets meer dan 20.000 inwoners. We liggen centraal binnen de driehoek Roeselare, Oostende en Brugge en tellen net geen 2.000 ondernemers.

 

Torhout, lekker dichtbij

Torhout heeft vele facetten. Onze levende stad heeft voor elk wat wils!

We zijn een schoolstad waar dagelijks 7.500 leerlingen ontvangen worden. Het jonge volk zorgt voor het nodige dynamisme in de stad. We hebben een gevarieerd aanbod van lokale voorzieningen met een sterke dienstensector. De combinatie van het ziekenhuis AZ-Delta, het rust- en verzorgingstehuis, sport- en culturele voorzieningen en de lokale handel is een troef voor Torhout.

Er is een winkelaanbod van 9 winkels per 1000 inwoners en dankzij tal van lokale evenementen valt hier heel wat te beleven. Ook de komst van de bedrijvenzone zal de economische dynamiek van Torhout ongetwijfeld nog versterken.

 

Torhout, winkel lokaal

vzw Torhout Handelt! is het samenwerkingsverband tussen het Lokaal Bestuur Torhout en de lokale middenstand. De doelstelling? Lokale handelaars ondersteunen en bijdragen aan de groei en bloei van het lokale winkelapparaat.

 

Torhout, slim winkelen

De ambitie van het lokaal bestuur is om van Torhout een bedrijvige spilstad te maken met lokale en bovenlokale mogelijkheden. Samen met de lokale ondernemers wordt ingezet op een divers aanbod van diensten, handel, horeca en bedrijven, toegankelijk en dichtbij voor elke doelgroep.

Tal van projecten zullen aan deze ambitie bijdragen. Torhout groeit en verwelkomt graag nieuwe, enthousiaste ondernemers hieraan bij te dragen.